Hem » WiFi » För konsumenter » Dovado PRO

Dovado PRO

899,00 :-
Lagerstatus: Ej i lager

Beskrivning

PC för Alla ger Dovado PRO betyget BÄST I TEST i augustinumret 2013.

För dig som redan har ett 3G/4G USB-modem är Dovado PRO det bästa komplementet för att göra ditt modem till en router och dela en internetanslutning med flera datorer via WLAN eller Ethernet.

Dovado PRO i grunden en kompetent router. När du ansluter ett USB-modem laddas drivrutinen för detta automatisk. Internetanslutningen blir omedelbart tillgänglig via WLAN eller någon av de inbyggda LAN-portarna.

Från ocn med firmware version 7.0 finns även en flexibel PPTP VPN-klient inbyggd.

USB förlängningskabel med bordställ för USB-modemet medföljer.

 • LiveUpdate
  PRO håller ordning på när de senaste uppdateringarna finns tillgängliga och kan även meddela dig via SMS eller uppdatera automatiskt.
 • Applikationer
  Applikationer finns tillgängliga för flertalet handhållna produkter. Det primära målet med dessa applikationer är att erbjuda dig ett snabbt och enkelt sätt att ex. Se statistik i routern, var du än befinner dig i världen, utföra Home Automation-uppgifter eller se geografisk position av routern (t.ex. om den befinner sig i ett fordon).
 • Topprestanda
  PRO är den 3G/4G-router på marknaden som erbjuder bäst prestandan både på LAN, WLAN och över mobila nätet:
  Gigabit Ethernet på både LAN- och WAN-portarna och 300 Mbps 802.11b/g/n på trådlösa nätverket. Processorn är tillräcklig kraftfull även för full hastighet även på 4G/LTE med t.ex Option Beemo, Huawei E392, E398 och ZTE 820D.
 • Enkelt konfiguration
  Konfigurationen av enheten är mycket enkel och sker i ett webbgränssnitt. Enheten innehåller färdiga konfigurationer för svenska operatörer.
 • Brandvägg
  Alla datorer skyddas bakom en stateful inspection brandvägg. Alternativt kan Bridge Mode aktiveras (se nedan). Hastigheten på anslutningen är beroende dels av prestandan på USB-modemet samt vilken operatör och abonnemang som används.
 • Bridge Mode
  Om PRO sätts i läget Bridge Mode så stängs NAT-brandväggen och blir istället helt transparent. Den yttre IP-adressen tilldelas då till den enhet som är inkopplad bakom PRO. Kan exempelvis användas i sammanhang där man vill behålla en redan existerande brandvägg.
 • Hotspot
  PRO ger dig möjlighet att enkelt sätta upp en mobil hotspot på valfri plats där 3G-/4G-täckning finns.
 • Failover
  Gör det möjligt att konfigurera WAN-delen både för Ethernet och/eller ett 3G/4G USB-modem. Funktionen Connection Tracker kontrollerar hela tiden att anslutningen fungerar felfritt. Om den primära anslutningen (t.ex Ethernet) skulle gå ner aktiveras istället den sekundära anslutningen (t.ex 4G) utan märkbart avbrott.
 • NAS
  Med det inbyggda NAS-stödet kan man enkelt göra anslutet USB-minne eller extern USB-hårdisk tillgänglig för alla datorer i det lokala nätverket. Nu upp till 180 Mbit/s överföringshastighet.
 • Home Automation med TellStick via SMS och webb
  Om en TellStick USB styrenhet sätts i Dovado PRO så kan den användas för att trådlöst fjärrstyra elprodukter på platsen där PRO har placerats. Fjärrstyrning kan ske via webbgränssnitt eller SMS från telefoner vars nummer har lagts in i konfigurationen. Det går även att ställa in automatisk tidsstyrning. TellStick styrenheten kommunicerar trådlöst med mottagarna i lokalen som i sin tur kontrollerar elförsörjningen till önskade enheter, lampor osv.
 • Wake-on-LAN
  Enheten gör det möjlighet att starta en dator på lokala nätverket via SMS eller webinterfacet i routern.
 • Telnet
  Telnet API interface för egna applikationer.
 • En svenskutvecklad produkt med löpande uppdateringar
  Till skillnad från de flesta liknande produkter på marknaden så Släpper Dovado löpande uppdateringar med nya fuktioner och framförallt stöd för nya 3G- och 4G-adaptrar. Har du testat en annan tillverkares router med stöd för USB-adapter så vet du förmodligen vad vi pratar om.
 • GPS tracking
  Anslut en USB-GPS och håll koll på var din Dovado befinner sig. Kan användas med Google Earth.
 • VPN
  Från och med firmware version 7.0 så finns en ny PPTP VPN-funktion som gör att routern kan ansluta alla eller vissa specifierade IP-adresser på det lokala nätverket via en extern PPTP VPN-server. Kan användas t.ex för anslutning av datorer till ett företags nätverk eller till andra PPTP VPN-tjänster som finns att tillgå.
 • SMS
  Integrerat i webbgränssnittet finns stöd för att skicka och ta emot SMS.
 • Fjärrstyrning via SMS
  Gör det möjligt att med SMS fjärrstyra din PRO från ett telefonnummer som du har ställt in i PRO. Det finns exempelvis SMS-kommandon för omstart, anslut till mobilt bredband, stäng av mobilt bredband, status osv.
 • Händelserapportering via SMS
  Det går nu att ställa in PRO att skicka en SMS-rapport varje gång enheten startar om, internet-koppling bryts eller när en eventuell failover sker mellan t.ex 4G och vanlig fast WAN-koppling.
 • Trafikrapporter via SMS
  Nu kan du få månadsrapporter via SMS när vissa nivåer av månadsförbrukning passeras (100, 250, 500 och 1000 MB). Rapporten nollställs i början på varje månad.

Specifikationer

Dokumentation

Dokument (0)

Dela/Skriv ut

Blogga om